Spabehandling.se

De populäraste spabehandlingarna 2020

Vi blev nyfikna på vilka behandlingar som är de populäraste spabehandlingarna 2020. Därför satte vi igång en liten räd på Internet och försökte reda ut den frågan. Hur får man då reda på vilka som är de populäraste behandlingarna? Vi bestämde oss för att först ta reda på vilka behandlingar som finns, dels genom våra egna arkiv och dels med hjälp av vår vän Google. Vi fick fram en lista på spabehandlingar som vi sedan benade ut till topp 10 mest eftersökta och vanligaste behandlingarna som utförs. Man blir som vanligt sugen på att gå på spa när man läser om alla härligheter som finns där ute!

Här är listan på de populäraste spabehandlingarna 2020

1. Massage

Det finns en uppsjö av massagemetoder med olika filosofier och tekniker. Men alla går ut på att med tryck behandla kroppens muskler och mjukdelar. Beröring är grundformen av alla massageformer. Att bli berörd och beröra är en av våra mest livsviktiga och naturliga behov. Beröring används för att läka, trösta, lindra smärta eller för att ta bort spänningar. Men det är också ett sätt att visa närhet och ömhet.

2. Make up

Många tror felaktigt att makeup inte skulle vara bra för huden, men faktiskt så är det ett bra skydd. Smuts, föroreningar och dammpartiklar stoppas från att nå in till huden, och fastnar istället i makeupen, som är lätt att tvätta bort. Tänk på makeup som att vi skulle klä huden. En proffsig makeup kan lyfta ditt ansikte och göra dig magisk. Prova en äkta makeup-behandling av ett proffs som många andra redan gör. Vill du bli bättre på att lägga den egen make up? I så fall finns många tips hos sminkkurs.se

3. Aromatherapy eller aromaterapi

Aromaterapi är en alternativmedicinsk terapiform som utnyttjar aromatiska eteriska oljor extraherade ur träd, buskar och blommor, på grund av deras doft och framför allt deras påstådda läkande egenskaper. Behandlingen syftar ofta främst till att lindra stress och stressrelaterade problem. Forskning om oljorna pågår kontinuerligt. Oljorna kan värmas upp i särskilda aromalampor eller tillföras bad. Källa wikipedia

4. Body Scrub

I Asien är body scrub en vanlig skönhetsbehandling. Man har för länge sedan upptäckt hur en kraftfull exfoliering av huden gör den både mjuk, ren och ger en fantastisk lyster. Body scrub kombineras ofta med massage.

5. Spamassage

Spa-massage är en mjukare och mer avslappnande massage där aromatiska oljor används. En blandning av vanlig svensk klassisk massage och aromaterapi helt enkelt.

6. Vaxning

SPA Vaxning är alltid påfrestande för huden, även för den som är van. Det är viktigt att snabbt återställa hudens balans genom att använda en efterbehandlingsprodukt som lugnar huden, tillför fuktighet, näring samt har hårväxthämmande effekt

7. Fotmassage

En bra fotmassage får igång blodcirkulationen och spänningar i kroppen löses upp. Foten har sämre cirkulation än andra kroppsdelar, det är på grund av att den är belägen längst bort från hjärtat. Vissa undersökningar har visat att fotmassage sänker hjärtfrekvensen, stressnivån och skapar ett inre lugn.

8. Mother to Be

En massagebehandling för den blivande modern. Att vara gravid utsätter kvinnans kropp för helt nya påfrestningar och spänningar, därför finns numera en särskild behandlingsform som fokuserar på att hjälpa till med att avlasta dessa muskler. Även händer, fötter och ben masseras för att motverka svullnad och vätskeansamlingar. Vid massage frigörs många viktiga ämnen som påverkar vårt immunförsvar och även vårt psyke och välbefinnande positivt.

9. Spamanikyr

En manikyr är en kosmetisk skönhetsbehandling för fingernaglarna och/eller händerna. En vanlig manikyr består av nagelfilning, formande av naglarna och målande av naglarna med färg.

Det finns också manikyrbehandlingar som specialiserar sig på händer och fötter. För händerna används ett mjukmedel och en lotion. En annan vanlig specialitet är att använda en liknande behandling med lotion på fötterna, så kallad pedikyr. Ordet manikyr härstammar från de latinska orden manus, hand och cura, vård. Källa wikipedia

10. Ansiktsvård

Det finns många olika typer av behandlingar inom begreppet ansiktsvård. Men går du på spa kan du förvänta dig något eller några av följande inslag: rengöring, hudanalys, peeling, ånga, djuprengöring av porerna, brynansning, akupressur & massage, ansiktsmask och dagkräm.

Det var vår lista på de populäraste spabehandlingarna 2020, Google är vår vän, tycker du att vi saknar något på listan? hör gärna av er!

Vilken är din favorit av de populäraste spabehandlingarna 2020? Lämna gärna en kommentar här nere i kommentarsfälten.

Här är några presenttips till flickvännen under 1000 kr, där några tips är spabehandlingar.

Lämna en kommentar