Spabehandling.se

Spabehandlingar: Lerinpackning

Om man känner att man vill prova en lite annorlunda behandling när man är på spa så är det en lerinpackning som man ska välja. En lerinpackning är en helkroppsbehandling som är till för att hjälpa trötta och stela muskler att återhämta sig.

Behandlingen går till så att man får klä av sig alla kläder, på en del ställen ska man ha sina trosor eller kalsonger kvar på sig medan man på andra ställen får underkläder i engångsmaterial att byta om till. Detta eftersom underkläderna kommer att bli nedsmutsade med lera.

När man har klätt av sig får man lägga sig på en behandlingsbrits och blir där insmord i uppvärmd lera över hela kroppen. För att inte leran ska torka så snabbt så lindas man in i en form av plastfolie medan leran verkar. När leran har suttit i bestämd tid får man tvätta av sig den och blir därefter insmord i någon återfuktande olja eller lotion.

Varifrån kommer leran till lerinpackningen?

Leran som används är oftast från Döda Havet är och helt naturlig. När leran värms upp och appliceras på huden har den en djupgående effekt vilket är perfekt för muskler som behöver återhämtning. Eftersom leran har små sandkorn i sig har den också en peelande effekt som effektivt tar bort döda hudceller och gör huden len.

Döda Havet är ju känt för sina speciella egenskaper och mängden salt och mineraler. Det är just dessa ämnen som man vill ta upp i leran och använda för att vårda huden. Allt som kommer från Döda havet är dessutom sterilt och naturligt. Mineralerna som finns i leran har föryngrande egenskaper och läkande effekt för huden, till exempel magnesium, kalcium och järn. Döda havet är världens största källa för mineraler och det vill man utnyttja i en härlig behandling som ska få dig och din kropp att må bra.

Läs även om andra fördelar med spabehandlingar!

Lämna en kommentar