Spabehandling.se

Yasuragi spa

Yasuragi spa är belagt i Stockholm. Det är ett modernt spa med japanska anor dit du kan åka för att koppla av och ladda batterierna. Spat har under 20 år varit en lugn plats för dig som behöver ta dig ifrån vardagens stress och koppla av. Deras ledord: Stillhet, skönhet och harmoni har följt med spats utvecklingen sedan öppningen 1997. Till en början bestod spat av japansk tvagning och en varm utomhuskälla. Med årens gång har spat utvecklats, både konceptet och den fysiska miljön.

Utveckling

Den största förändringen som spat genomgått är en stor investering 2017. Då byggdes det japanska badet om vilket resulterade i ett nytt japansk badhus.
De som fick uppdraget att genomföra denna förändring var DAP arkitekter som varit på studieresa till Japan. I uppdraget ingick att varje detalj i spat, allt ifrån material och rumslighet, till bemötande, ska genomsyras av Yasuragi. Detta kan bäst beskrivas som en avslappnad utandning när du sjunker ner i en varm källa. Orsaken till hela ombyggnationen var att knyta an till den japanska badhuskulturen ytterligare. Denna badhuskultur tillsammans med den nordiska miljön spat befinner sig i – skapar en harmonisk plats för avkoppling. Den nya miljön inkluderar trä och betong som grundelement tillsammans med växtlighet. Allt för att slå samman den japanska miljön med den nordiska skogsmiljön för att skapa den ultimata platsen för avkoppling.

Upplevelse

Idag är Yasuragi spa enligt samma koncept som tidigare – med en ny miljö med många möjligheter till avkoppling. Besöket börjar med en introduktion till den japanska tvagningen. Efter detta kommer man till varma källor direkt i tvagningsrummet. På denna plats finns även torrbastu och en speciell dusch med syftet att mjuka upp muskler. På spat erbjuds både tysta tvagningsrum samt tvagningsrum där samtal med låg ton är godkänt. Efter denna miljö kommer man till innegården som innefattar ett varmbad, ett kallbad, ett kolsyrebad och en ångbastu. I anslutning till detta finns även ett sanatorium med temperatur på 65-80 grader. Längre in i spat hittas ett fotbad samt en sovbastu. Om du vill ha ytterligare avkoppling finns grunda källor i bergrummet där du kan vila. Tanken är att miljön ska vara varm och intim, samtidigt som det ska finnas platser där du kan sitta själv med dina egna tankar. Syftet med flödet i spat är att skapa ett så naturligt flöde som möjligt för gästerna vilket ger en avslappnad miljö. Nu finns även en ljuddämpad lounge samt en vilolounge i anslutning till platsen för badintroduktionen, I viloloungen serveras japanska teer vilket bidrar till den japanska upplevelsen.

Lämna en kommentar